Tips voor de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent dat er meer dan genoeg tijd is om leuke activiteiten te ondernemen. Ondanks de maatregelen rondom het coronavirus, zijn er nog volop uitjes te beleven in Bernheze. Trek eropuit in de natuur, laat je verleiden door de prachtige molens of maak een virtuele tour door Kasteel Heeswijk. 

Lees snel verder om de leukste activiteiten in de buurt van Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek te ontdekken!

Op avontuur in De Maashorst

Vanuit Natuurcentrum De Maashorst loop je zo het oergebied in Brabant in. Met het kabouterpad voor de deur en prachtige wandelroutes om de hoek, vormt deze plek in Nistelrode de place-to-be voor natuurliefhebbers jong en oud. 

Volg de gekleurde paaltjes langs de vele landschappen en ga deze voorjaarsvakantie op avontuur in De Maashorst.

Ontdek Natuurcentrum De Maashorst 

 

Erop uit met de hond

In deze tijd trekt menig lobbes er 's avonds op uit met zijn of haar baasje. Toch zijn er ook overdag volop avonturen te beleven.

Weer of geen weer, deze plekken zijn perfect om vrij te wandelen met de hond. 

Bekijk de losloopgebieden in en om Heesch

 

Kasteel Heeswijk virtueel verkennen

Kasteel Heeswijk behoort tot de 'Topmonumenten' van Brabant en is dan ook zeker eens een bezoekje waard.

Ondanks dat ze momenteel gesloten zijn wegens het Coronavirus, hebben ze toch een hele mooie oplossing bedacht. Zo is het nu mogelijk om Kasteel Heeswijk op een heel andere manier te ontdekken. Loop virtueel door het kasteel en neem alvast een kijkje bij al het moois wat Kasteel Heeswijk te bieden heeft!

Bezoek Kasteel Heeswijk

 

Airborn Liberators Wandeling

Ben je op zoek naar een relaxte wandeling door de natuur of kies je voor een leerzame en historische route? Misschien is de historische Airborn Liberators Wandeling dan precies wat jij zoekt! 

Maak er een leerzame vakantie van en neem een duik in de geschiedenis. Wist je namelijk dat Nederland dit jaar al meer dan 75 jaar bevrijd is? 

Bekijk de Airborn Liberators Wandelroute

Bepaal jouw eigen route 

Met de online routeplanner is het nu mogelijk om jouw eigen wandelroute in of door Bernheze samen te stellen. Pak snel je wandelschoenen uit de kast, stel je route vast en ga erop uit. Waar begint jouw route? 

Tip: kijk voor vertrek op de Brabantse Druktemeter. Hier kan je de actuele drukte in de Brabantse natuur zien waardoor je voorkomt dat het ergens te druk wordt. 

Ga naar de routeplanner

Spot de molens

Vandaag de dag zijn er nog maar weinig molens te vinden in Nederland en daarom behoren ze tot het Cultureel Erfgoed van ons land. Bernheze telt maar liefst drie molens: Molen Windlust Vorstenbosch, Molen Windlust Nistelrode en De Kilsdonkse molen.

Wil jij verzekerd zijn van een tour met prachtige uitzichten? Spring in de auto (of op de fiets) en maak een tocht langs de molens van Bernheze. Na drie molens nog niet genoeg gezien? In de nabije omgeving van Bernheze vind je nog zes andere molens om te bezichtigen.

Molens in Bernheze

Thuisproeverij met Berne Abdijbier

Zoet, licht of krachtig, voor ieder wat wils in het bierpakket van de Abdij van Berne. Proef en geniet tijdens de carnavalsvakantie van het eeuwenoude ambacht van de Norbertijnen en laat je virtueel bijpraten over bier en kaas door gids Ben en biersommelier John.

Bekijk hier waar je jouw bierpakket van de Abdij van Berne kunt bestellen. 

Verkooppunten Berne Abdijbier

Thuisblijf-tips

Ondanks dat er nu erg veel winkels en dergelijke gesloten zijn, zijn er nog meer dan genoeg activiteiten die je wél kunt doen in deze voorjaarsvakantie. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van een heerlijk diner of het maken van je eigen katapult.

Neem snel een kijkje op de pagina om leuke activiteiten te ontdekken die je eenvoudig thuis kunt doen. 

Bekijk hier de thuisblijf-tips 

 

Liever alleen uitjes voor kinderen bekijken? 

Bekijk het aanbod