thuisblijf-tips uit bernheze

Het coronavirus treft ons allemaal, daarom is het belangrijk om voor jezelf en elkaar te zorgen. Moet je onverhoopt toch in quarantaine? Dan zorgen wij voor de leukste tips om het moois uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch én Loosbroek in huis te halen. Lees verder voor de leukste thuis-tips!

Virtueel binnenkijken bij Kasteel Heeswijk 

Nu Kasteel Heeswijk gesloten is voor publiek kun je het kasteel online bewonderen. Van hofzaal tot slaapkamer, klik op de button en begin aan jouw virtuele verkenningstocht door deze parel aan de Aa.

Begin jouw avontuur

Proeverij voor thuis met Berne Abdijbier

Zeker in tijden van het coronavirus is het belangrijk om het leven te vieren! Zet de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen voort en geniet van je eigen proeverij met Berne Abdijbier. Kaasje erbij, nootje erbij; heerlijk zo'n moment voor jezelf. 

Bekijk de verkooppunten

Oerlekker Leesvoer 

Voor Oerlekker Maashorst (2018) werden er drie vakmannen en -vrouwen uit de gemeente Bernheze geïnterviewd over hun vakmanschap.

De Kilsdonkse Molen (Heeswijk-Dinter), De Heische Hoeve (Nistelrode) en Graanpletterij De Halm (Heeswijk-Dinther), hoe goed ken jij deze locaties al?

Lees de interviews

Op natuur-avontuur in de tuin

Ook thuis is er volop avontuur te beleven. Van slakkenrace tot dierenbingo, met de doe-opdrachten van Staatbosbeheer maken de kinderen een ontdekkingstocht in de achtertuin. Klik op de butten en download een van de vele opdrachten in de (achter)tuin.

Kies uit de opdrachten

Bakken met lokaal lekkers 

Iedereen kan een cake of taart in de winkel kopen. Maar als je zelf een baksel maakt, smaakt deze vaak nóg beter!

En weet je wanneer jouw taart of cake het beste smaakt? Als je hem maakt met producten van de lokale ondernemers! Wees loyaal en koop bij de lokale bakker, boer of teler.

Let op! Voor de meest actuele openingstijden, maatregelen en diensten per locatie, verwijzen we je door naar de website van de desbetreffende ondernemer.

Shop de streekproducten

Knutsel een nestkastje

Kun jij niet naar de natuur, breng de natuur dan naar jou. Met de handleiding van Natuurmonumenten bouw je eenvoudig een nestkastje om bl-ei van te worden. 

Wist je dat de koolmees dol is op de eikenprocessierups? Jouw vogelhuisje kan dus ook nog eens bijdragen aan een jeukvrije lente en zomer.

Bekijk de handleiding

Maak een eigen katapult 

De dorpen in Bernheze staan bekend om die typische Brabantse gemoedelijkheid. Dat betekent ook dat er goed voor elkaar gezorgd wordt. De gouden anderhalve meter afstand, we houden ons er allemaal aan.

Op zoek naar een leuke én praktische bezigheid voor thuis? Maak dan een eigen katapult met spullen uit de tuin. Wedden dat er niemand meer te dichtbij komt?

Bekijk de handleiding

Kun je niet genoeg krijgen van al het leuks uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek? 

Volg ons op Facebook