thuisblijf-tips uit bernheze

Het coronavirus treft ons allemaal, daarom is het belangrijk om voor jezelf en elkaar te zorgen. Wij zorgen voor de leukste tips om het moois uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch én Loosbroek in huis te halen. Lees verder voor de leukste thuis-tips!

Virtueel binnenkijken bij Abdij van Berne

Deze abdij werd in 1134 gesticht. Tegenwoordig leven er in deze abdijgemeenschap nog een twintigtal norbertijnen. Benieuwd hoe zij wonen en hoe de abdij er van binnen uitziet? Ga er lekker voor zitten en maak een virtuele rondleiding door de abdij.

Start jouw rondleiding

Dorpen met een verhaal 

Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Loosbroek en Vorstenbosch, in deze dorpen wordt het dagelijkse leven geleefd. Vijf dichters hebben hun gevoelens voor de dorpen vastgelegd in gedichten. Plof neer op de bank en laat de gedichten op je inwerken.  

Lees de gedichten

Nieuwe bewoners in je tuin 

Ben je toe aan nieuwe contacten? Maak je tuin gereed voor nieuwe bewoners en binnen de kortste keren zit je tuin vol met nieuwe dierenvriendjes. Ga aan de slag met het bouwen van een eigen vogelhuisje of een heus insectenhotel. Bekijk de instructies hieronder.

Bouw een vogelhuisje of Bouw een insectenhotel

Maak een eigen katapult 

De dorpen in Bernheze staan bekend om die typische Brabantse gemoedelijkheid. Dat betekent ook dat er goed voor elkaar gezorgd wordt. De gouden anderhalve meter afstand, we houden ons er allemaal aan.

Op zoek naar een leuke én praktische bezigheid voor thuis? Maak dan een eigen katapult met spullen uit de tuin. Wedden dat er niemand meer te dichtbij komt?

Bekijk de handleiding

Op ontdekkingsreis in eigen tuin 

Nu het voorjaarszonnetje steeds vaker tussen de wolken doorpiept is het de ultieme gelegenheid om naar buiten te gaan. Trek samen met je kinderen de tuin in en ga op ontdekkingsreis. Met de doe-opdrachten van Staatsbosbeheer prikkel je je zintuigen en proef je de lente!

Bekijk de Doe-opdrachten

Binnenkijken bij Kasteel Heeswijk

Nu het kasteel zijn deuren gesloten heeft betekent dat niet dat we niet op verkenning kunnen. Maak je klaar voor een virtuele rondleiding! Ontdek de prachtige slaapkamers, geheime gangen en het zilveren servies. 

Bekijk het kasteel 

Thuisproeverij Berne Abdijbier 

We moeten het leven vieren, ga daarom voor een thuisproeverij van Berne Abdijbier. Je ontvangt een digitale rondleiding door de abdij en een echte biersommelier vertelt je hoe je het bier het beste proeft. Bestel het bier en de bijpassende kazen en schuif aan voor de thuisproeverij!

Bekijk de thuisproeverij

Duik de keuken in met lokaal lekkers 

Wil jij een smakelijk (kerst)diner op tafel toveren? Jouw diner smaakt het beste wanneer je het bereid hebt met producten van lokale ondernemers! Wees loyaal en koop bij de lokale bakker, boer of teler.

Let op! Voor de meest actuele openingstijden, maatregelen en diensten per locatie, verwijzen we je door naar de website van de desbetreffende ondernemer.

Shop de streekproducten

Kun je niet genoeg krijgen van al het leuks uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek? 

Volg ons op Facebook