thuisblijf-tips uit bernheze

Het coronavirus treft ons allemaal, daarom is het belangrijk om voor jezelf en elkaar te zorgen. Wil je er toch een leuke kerstvakantie van maken? Wij zorgen voor de leukste tips om het moois uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch én Loosbroek in huis te halen. Lees verder voor de leukste thuis-tips!

Duik de keuken in met lokaal lekkers 

Wil jij een smakelijk (kerst)diner op tafel toveren? Jouw diner smaakt het beste wanneer je het bereid hebt met producten van lokale ondernemers! Wees loyaal en koop bij de lokale bakker, boer of teler.

Let op! Voor de meest actuele openingstijden, maatregelen en diensten per locatie, verwijzen we je door naar de website van de desbetreffende ondernemer.

Shop de streekproducten

Virtueel binnenkijken bij Abdij van Berne

Deze abdij werd in 1134 gesticht. Tegenwoordig leven er in deze abdijgemeenschap nog een twintigtal norbertijnen. Benieuwd hoe zij wonen en hoe de abdij er van binnen uitziet? Ga er lekker voor zitten en maak een virtuele rondleiding door de abdij.

Start jouw rondleiding

Dorpen met een verhaal 

Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Loosbroek en Vorstenbosch, in deze dorpen wordt het dagelijkse leven geleefd. Vijf dichters hebben hun gevoelens voor de dorpen vastgelegd in gedichten. Plof neer op de bank en laat de gedichten op je inwerken.  

Lees de gedichten

Help de vogels de winter door 

Ook thuis is er volop avontuur te beleven. Maak van jouw tuin een voedselparadijs voor de vogels. Maak een appel vogelsnack, een taart of zelfs een gehele voedervogelplank! Klik op de button en bekijk de recepten voor deze vogelsnacks. 

Bekijk de recepten

Virtueel binnenkijken bij Kasteel Heeswijk 

Nu Kasteel Heeswijk gesloten is voor publiek kun je het kasteel online bewonderen. Van hofzaal tot slaapkamer, klik op de button en begin aan jouw virtuele verkenningstocht door deze parel aan de Aa.

Begin jouw avontuur

Proeverij voor thuis met Berne Abdijbier

Zo aan het einde van het jaar is het belangrijk om het leven te vieren! Zet de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen voort en geniet van je eigen proeverij met Berne Abdijbier. Kaasje erbij, nootje erbij; heerlijk zo'n moment voor jezelf. 

Bekijk de verkooppunten

Maak een eigen katapult 

De dorpen in Bernheze staan bekend om die typische Brabantse gemoedelijkheid. Dat betekent ook dat er goed voor elkaar gezorgd wordt. De gouden anderhalve meter afstand, we houden ons er allemaal aan.

Op zoek naar een leuke én praktische bezigheid voor thuis? Maak dan een eigen katapult met spullen uit de tuin. Wedden dat er niemand meer te dichtbij komt?

Bekijk de handleiding

Knutsel je eigen kerstversiering 

Kun jij niet naar de natuur, haal dan de natuur in huis. Met de tips van Natuurmonumenten maak je eenvoudig je eigen unieke kerstversiering. Zo tover je jouw huis in een handomdraai om tot een kerstparadijs. 

Tover een dennenappel om tot een kerstboom of gebruik parels uit de natuur om hangers van te maken. 

Bekijk de tips

Kun je niet genoeg krijgen van al het leuks uit Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek? 

Volg ons op Facebook