heerlijkheid heeswijk-dinther

De Heerlijkheid van Heeswijk-Dinther bestaat als sinds de middeleeuwen. Samen presenteren Kasteel Heeswijk, de Meierijsche Museumboerderij, de Abdij van Berne en de Kilsdonkse Molen de lange historie van deze Brabantse Heerlijkheid. Kom jij een duik nemen in het rijke verleden?

Kasteel Heeswijk

Het Kasteel van Brabant bestaat al eeuwen lang. Ze kent een rijke geschiedenis, die al dateert uit het jaar duizend. Het verhaal van dit machtige monument kun je beleven in en rondom het kasteel. Vergeet dan ook niet om je ogen goed de kost te geven als je het landgoed betreedt. 

Bezoek Kasteel Heeswijk

De Meierijsche Museumboerderij

Een boerderij kan veel meemaken. Al sinds de middeleeuwen leven er boeren op de plek van dit museum.Tegenwoordig is de boerderij een museum met een complete en levensechte huishouding met betrekking tot leven, wonen en werken op de schrale zandgrond in de Meierij van Den Bosch in de periode 1900-1930.

Bezoek de het museum

Abdij van Berne

Verscholen in het lover van oude beuken, vind je in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste, nog bestaande, kloostergemeenschap van Nederland: de Abdij van Berne. Laat je verwonderen door de schoonheid van het pand en proef het traditionele Abdijbier. 

Bezoek de Abdij van Berne

De Kilsdonkse Molen

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen is zeker de moeite waard. Door zijn ligging in de omgeving van het beekdal van de Aa, is het een fijne plek om tot rust te komen. Daarnaast heeft de molen ook nog een grote historische waarde. Hij staat er al sinds de middeleeuwen!

Bezoek de Kilsdonkse Molen