10x herfstvakantie in bernheze

Deze herfstvakantie is anders dan andere jaren. Het coronavirus treft ons allemaal, daarom is het belangrijk om voor jezelf en elkaar te zorgen. Gelukkig kun je in de dorpen Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch én Loosbroek, met in achthouding van de maatregelen, nog genoeg ondernemen! 

Ga de strijd aan in The Temple Challenge, ontdek het Planetenpad en maak kennis met het heelal of ga lekker uitwaaien langs de Aa. Lees snel verder en ontdek tien tips voor jouw herfstvakantie! 

Beleef De Maashorst

Helaas gaat Oerfestival De Maashorst dit jaar niet door. Maar er blijft nog steeds genoeg te belven en ontdekken in het oergebied. Ga op safari, maak prachtige wandeling  of maak je eigen oermasker. Woon je in de Maashorst? Of wil je de Maashorst thuis beleven?  Dan helpen deze tips je op weg.

Bekijk hier tien herfstvakantie tips!

Speuren naar kabouters en paddenstoelen.

Heb jij de kabouters in Nistelrode al gespot? Speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar vind je bij Natuurcentrum De Maashorst het kabouterbos. Huur een mapje met opdrachten, foto's, verhalen en trek eropuit!

Tip! Er is ook een speciale paddenstoelentas voor kinderen. Wie spelenderwijs meer te weten wil komen over paddenstoelen, doet er goed aan om dit uitje in de herfstvakantie te plannen.

Ontdek het Kabouterbos 

Ga de strijd aan met vrienden in The Temple Challenge

Vakantie is het moment om tijd door te brengen met vrienden. In The Temple Challenge neem je het in teams tegen elkaar op in een tempel, die letterlijk tot leven komt. Met behulp van creativiteit, behendigheid en samenwerkingsvermogen speel je verschillende speelkamers. Wie wordt het winnende team? 

Ga de challenge aan

Maak kennis met tien planeten

Via het Planetenpad wandel of fiets je van de zon naar Pluto, of andersom. Dit tien kilometer lange pad is een schaalmodel van ons zonnestelsel. Bij iedere kilometer vind je een zuil waarin planeten aan je worden voorgesteld. Klaar om te ontdekken wat het zonnestelsel allemaal te bieden heeft?

Bekijk hier de route

Kasteel Heeswijk verkennen

Kasteel Heeswijk kent een rijke geschiedenis, die al dateert uit het jaar duizend. Luister naar de verhalen van audioguide en leer Kasteel Heeswijk van binnen én van buiten kennen. Voor jonge speurders vanaf 4 jaar en voor echte speurders vanaf 9 jaar biedt Kasteel Heeswijk speciale kinderspeurtochten. Zo ontdek je nog meer over het kasteel! 

Bezoek Kasteel Heeswijk

 

Ga op avontuur in je eigen tuin

Kan er ieder moment een gure herfstbui voorbij trekken? Geen probleem, ook thuis is er genoeg te beleven. De boswachters van Staatsbosbeheer hebben een hoop opdrachten verzameld die je in jouw eigen omgeving kunt doen. Bak koekjes, bestudeer het bladskelet of houd een slakkenrace. Klik hieronder op de button en download een van de vele doe-opdrachten.

Bekijk de doe-opdrachten

Op bezoek bij de Alpaca’s

De alpaca’s van Alpacafarm Vorstenbosch maken alles nét dat beetje leuker. Ontmoet ze tijdens een Meet and Greet of blijf overnachten op de alpacafarm! Op zoek naar een uniek uitje voor tijdens jouw herfstvakantie? Bij deze alpacafarm ben je aan het juiste adres.

Bezoek Alpacafarm Vorstenbosch

Ontdek de wereld van Whisky

Bus Whisky Distillers in Loosbroek is de eerste gespecialiseerde familiestokerij van Nederland met granen van eigen boerderij. Benieuwd hoe deze whisky gemaakt wordt of wil je graag komen proeven? Bezoek de familiestokerij en laat je tijdens de rondleiding onderdompelen in de wereld van whiskey. 

Bezoek Bus Whisky

Probeer de vele fietsroutes

Of je nu van historie houdt of van natuur, van het dorp of van het platteland, Bernheze bevat dé ingrediënten voor een leuke tour. Laat je leiden door een van de fietsroutes en ontdek het zelf!

Tip: volg het riviertje de Aa. Deze route laat je het Aa-dal beleven in het verleden, het heden en de toekomst. 

Bekijk de fietsroutes

Uitgebreid Wandelen

Waai lekker uit in de oase van rust langs de Aa of dompel je onder in historie tijdens de Airborn Liberators wandeling. In Bernheze zijn volop wandelroutes te beleven. Strik je veters en trek eropuit!

Bekijk de wandelroutes

 

Liever alleen uitjes voor kinderen bekijken? 

Bekijk het aanbod