wandelen in bernheze

Kies je er vandaag voor om lekker uit te waaien langs de Aa of ga je toch voor de historische Airborn Liberators wandeling? In Bernheze ben je aan het juiste adres! Of je nu van historie houdt of van natuur, van het dorp of van het platteland, er is voor ieder wat wils.

Airborn Liberators Wandeling

Op 17 september 1944 stegen de Amerikanen, Polen en Engelsen op in Engeland om Operatie Market Garden te starten. Het doel was om een corridor van Eindhoven naar Arnhem te maken, maar dit liep helaas niet zoals gepland.

Deze wandelroute leidt je naar het doel van de Liberators, de spoorbrug in Veghel en vanuit daar naar het monument waar ook het hoofdkwartier was gevestigd van Operatie Market Garden.

Download de wandelroute

Ommetje Kasteel Heeswijk

Dit ommetje start in Middelrode, maar uiteraard kun je ook gewoon vanuit Kasteel Heeswijk wandelen. Linksom of rechtsom, het blijft een mooie route.

Met de hond

Ook met de hond kun je heerlijk wandelen in Bernheze en haar omgeving. In Heesch mogen de honden zelfs los lopen! Bekijk het overzicht met losloopgebieden.

Ommetje Aa - Kasteel Heeswijk

Cultuur en natuur gaan nergens zo goed samen als in dit ommetje. Kijk je ogen uit bij Kasteel Heeswijk en geniet van de uitzichten langs de Aa.

Vakmanschapsroute

Pik een graantje mee bij Graanpletterij De Halm en ontdek het ambacht van het molenaarschap bij De Kilsdonkse Molen. Je maakt 't mee tijdens deze wandelroute.

langs de aa kom ik helemaal tot rust. dat is echt genieten!

Patricia van Dam