10x zomervakantie in bernheze

Ben jij op zoek naar het ultieme uitje voor jouw zomervakantie in Brabant? In de dorpen Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Vorstenbosch én Loosbroek zit je zeker goed! Hieronder vind je tien activiteiten om jouw vakantie tot een succes te maken.

Van whisky proeven tot alpaca's knuffelen, het wordt een zomervakantie om nooit meer te vergeten!

Kasteel Heeswijk verkennen

Kasteel Heeswijk kent een rijke geschiedenis, die al dateert uit het jaar duizend. Luister naar de verhalen van audioguide en leer Kasteel Heeswijk van binnen én van buiten kennen. Jouw bezoek op een bijzondere manier afsluiten? Leg je kleedje neer op het landgoed en geniet van een Zoet & Zaligheden Picknick.

Bezoek Kasteel Heeswijk

 

Speuren bij de Alpaca’s

Van high tea en yoga tot wandeling en speurtocht, de alpaca’s van Alpacafarm Vorstenbosch maken alles nét dat beetje leuker. Op zoek naar de kers op de taart tijdens jouw zomervakantie? Bij deze alpacafarm ben je aan het juiste adres.

Bezoek Alpacafarm Vorstenbosch

Beleef het Blotevoetenpad

Wie helemaal wil aarden, moet bij de Dieren & Tuin Weide zijn. Daar vind je het blotevoetenpad, een leuk én leerzaam uitje voor het hele gezin! Het pad kent zowel een korte als een lange route en is wel 25 hindernissen rijk. Gras, kiezels, water, durf jij dit avontuur aan?

Reserveer jouw avontuur

Ontdek de wereld van Whisky

Bus Whisky Distillers in Loosbroek is de eerste gespecialiseerde familiestokerij van Nederland met granen van eigen boerderij. Benieuwd hoe deze whisky gemaakt wordt of wil je graag komen proeven? Neem deel aan de dagelijkse rondleiding!  

Bezoek Bus Whisky

Suppen door Heeswijk-Dinther

Op zaterdag 15 en zondag 23 augustus kun je Heeswijk-Dinther per SUP ontdekken. Trotseer het water met de wind in je haren en de peddel in je hand. Deze activiteit biedt de ultieme afwisseling tussen in- en ontspanning.

Boek jouw suptocht

Probeer de vele fietsroutes

Of je nu van historie houdt of van natuur, van het dorp of van het platteland, Bernheze bevat dé ingrediënten voor een leuke toer. Laat je leiden door een van de fietsroutes en ontdek het zelf!

Tip voor lekkerbekken: vergeet streekproductenroute niet! Hier kun je het vakmanschap zien, ruiken én proeven

Bekijk de fietsroutes

Bloemen plukken Op het Erf

De geur van verse bloemen, prachtige kleuren om je heen… Zie jij jezelf al struinen door de pluktuin van Op het Erf? Op deze plek in Heeswijk-Dinther kun je terecht voor bloemen en fruit. Vul je mand en neem een boeketje vakmanschap mee naar huis.

Bezoek Op Het Erf

Natuurcentrum De Maashorst

Hoe klinkt een wisent en waarom is het wijstverschijnsel zo bijzonder? Natuurcentrum De Maashorst vormt vanuit Nistelrode hét startpunt voor jouw avontuur door het oergebied in Brabant. Leer meer over wilde grazers en kijk je ogen uit bij eeuwenoude oerschatten en natuurparels.

Tip! Het kabouterpad is een absolute aanrader voor kinderen. De opdrachten veranderen per seizoen, dus kom zeker nog eens terug.

Bezoek Natuurcentrum De Maashorst

Uitgebreid Wandelen

Dompel je onder in de oase van rust langs de Aa of kom De Kilsdonkse Molen van dichtbij bekijken, zowel voor de ontspannen wandelaar als de gevorderde doorstapper zijn er volop wandelroutes te beleven. Klim in de benen en trek eropuit!

Bekijk de wandelroutes

 

Leer meer over molens

Waar Nederland vroeger vol stond met molens, zijn ze tegenwoordig erg uniek. Bernheze telt drie molens: Molen Windlust Vorstenbosch, Molen Windlust Nistelrode en de Kilsdonkse molen. Van rondleiding tot fietstocht, kom jij ze ontdekken?

Ontdek de molens

Liever alleen uitjes voor kinderen bekijken? 

Bekijk het aanbod