opengestelde monumenten bernheze

zondag 15 september 2019

In onderstaand overzicht vind je alle monumenten, die op zondag 15 september gratis toegankelijk zijn. Kijk voor de openingstijden en activiteiten op de pagina van het desbetreffende monument.

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk staat in het teken van historische, adellijke dans. Vanuit Groningen komt de hofdansvereniging Plaisir Courtois om de hele dag te dansen en te flaneren. Doe jij ook mee?

Bekijk het programma

De Kilsdonkse Molen

Vaar met de fluisterboot over de Aa van het kasteel naar de molen en weer terug, geniet van een heerlijke plak molenkoek in het bezoekerscentrum en dompel je onder in de wereld van de kluchten. Wist je dat De Kilsdonkse Molen een unieke watervluchtmolen is?

Bekijk het programma

De Meierijsche Museumboerderij

De 75-jaar bevrijding wordt groots gevierd, Van het proeven van een bevrijdingsworstenbroodje en gezellige muziek tot fotorapportage en uitleg over oorlogsgroenten en fruit, beleef de activiteiten bij de eeuwenoude boerderij!

Bekijk het programma

Molen Windlust Nistelrode

Een van de oudste en meest bijzondere monumenten in Bernheze: Standerdmolen Windlust in Nistelrode. Kaas maken, pannenkoeken eten en een rondleiding door de molen, kom jij het beleven?

Bekijk het programma

Smederij Thomassen

De echte smid geeft demonstraties en laat zien hoe het er in vroegere tijden aan toe ging. Je kunt het oude authentieke interieur en de gereedschappen bewonderen. Ook is er een film, waarin de werkzaamheden van de smid worden vertoond. 

Bekijk het programma

Molen Windlust Vorstenbosch

Bij de molen vind je op deze dag een klein korenmolentje, dat wordt aangedreven door een fiets. Dit fietsje heeft in de oorlog dienst gedaan om stiekem tarwe te malen tot meel. Vandaag kun jij er zelf op los trappen!

Bekijk het programma

Jachtslot De Berkt

Doe mee aan levend ganzenbord, luister naar de lezing over plekken van plezier en kom je verwonderen tijdens de bijzondere beeldenexpositie. Dit prachtige landgoed is enkel geopend tijdens Open Monumentendag Bernheze!

Bekijk het programma